Lenka – Lenka

Lenka - LenkaSpeciaal voor hen die net zoals ik aangenaam verrast waren door de happy accident-ontdekking Lisa Mitchell. Dat verhaal kreeg namelijk nog een aangenaam staartje. Regelmatig babbel ik wat bij met een Argentijnse muziekliefhebber die ik heb leren kennen via het Goldfrapp-forum. Toen ik hem wees op meisje Mitchell, kwam hij met een andere Australische dame aanzetten: Lenka. Ze begon haar carrière ooit als actrice (ze blijkt ook een rolletje te hebben gespeeld in de uiterst charmante Aussie comedy-film The Dish) maar kwam vervolgens tot de conclusie dat zingen meer haar ding was. Dat gebeurt geloof ik wel vaker met Australische actrices. Niet dat de muziek van de eenendertig-jarige zangeres verwantschappen vertoont met die van showgirl Kylie, hoor. Eerst deed ze dat in de experimentele electrorock-band Decoder Ring. Dat bleek echter een tussenstop want inmiddels heeft ze die band verruild voor het lonkende solopad. Lenka verhuisde naar L.A. om daar een prettig poppy singersongplaatje op te nemen dat eind vorig jaar in Amerika werd uitgebracht. Dat het album onlangs pas in Engeland en Polen (of all places) werd uitgebracht, is voor mij een mooi excuus om het alsnog onder de aandacht te brengen. Lenka is een tikkie commerciëler en speelser dan Mitchell en dat maakt haar muziek op maat gesneden voor de muzikale aankleding van series zoals Grey’s Anatomy (die daar dan ook gretig gebruik van maakten). De fijne, weelderige arrangementen doen de rest.


mij=Import / Columbia

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven