Little Women – Teeth

Little Women - TeethDe line-up van Little Women bespeelt een alt-saxofoon, een tenor-saxofoon, een gitaar en een drumstel. Dat ruikt bij voorbaat al naar jazz denk je dan. Dat klopt ook volkomen. Maar Little Women maakt wel jazz die je liever niet voorschotelt aan kleine meisjes. Wat dit kwartet laat horen op hun debuut-cd Teeth is namelijk meer om je tanden op kapot te bijten dan om even gemoedelijk naar te gaan zitten luisteren. Daarvoor vergt Little Women veel te veel van je oren. Af en toe heeft de band dat hoekige dat De Kift ook in zich heeft, maar dat komt waarschijnlijk vooral ook door de klankkleur van de gitaar van Ben Greenberg die net zo krassend klinkt als bij die Noord-Hollandse trots. Maar waar de muziek van De Kift bol staat van de pakkende melodielijnen, staat het in vier delen gehakte Teeth vol met free-jazz die aanschuurt tegen kont-tegen-de-krib-kerende punk, noise en metal. De cd duurt dan misschien maar twintig minuten, maar na die tijd voel je je compleet uitgewoond. Of herboren, maar dan ben je wel een uitzondering vrees ik…


mij=Sockets / Import

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven