The Rural Alberta Advantage – Hometowns

the_rural_alberta_advantage-hometowns.jpg‘Wat draai je daar?’, vraagt mijn vriendin aan mij. ‘Ehhh…., ik ben de bandnaam even kwijt. Iets Amerikaans of Canadees, geloof ik’, is mijn antwoord. Het ging dus om The Rural Alberta Advantage, een bandnaam die erom vraagt spontaan weer vergeten te worden. The RAA, dat klinkt al beter, heeft als basis Toronto, en dat ligt inderdaad in Canada. Hometowns kwam eigenlijk in 2008 al uit, maar was slechts digitaal verkrijgbaar. Deze verkopen gingen zo goed, dat ze opgepikt zijn door Saddle Creek die het album nu als heuse cd uitbrengt. En ik moet zeggen dat dit helemaal niet vervelend is, want stel je voor dat ik dit gemist had. Dat zou eeuwig zonder zijn bij zo’n sterke plaat. The RAA maakt zogeheten indiefolk en is in zijn soort wel vergelijkbaar met Port O’Brien. Hometowns heeft sterke refreinen die zich stiekem in je hoofd nestelen en mij vrolijk maken -al komt dit niet overeen met de teksten-. Als ik naar de zanger, Nils Edenloff, luister dan heb ik een beeld van Billy Corgan (Smashing Pumpkins) die eens totaal iets anders gaat doen. Vermeldenswaardig is trouwens ook de roffelende en de sfeer opfokkende drummer die het geluid een lo-fi karakter geeft. En daar heb ik dus een zwak voor. Verder worden er naast het gitaarwerk nog sporadisch en subtiel nog allerlei andere instrumenten toegevoegd. De kern is echter dat The RAA mij in mijn ziel raakt en daar gaat het mij om bij muziek.


mij=Saddle Creek / Munich

2 Comments

  1. bertoes

    sodejanus. wat een heel fijn plaatje is dit. geen idee meer hoe ik die rare naam heb onthouden maar sinds ie aan het het spelen is gaat ie voorlopig niet meer uit. inderdaad; raak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top