Drive-By Truckers – The Fine Print

Drive-By Truckers - The Fine PrintHet leek een schamel jaar te worden voor de Drive-By Truckers-fans. Patterson Hood en zijn band namen dit jaar namelijk min of meer een sabbatical. Maar nu het einde van het jaar nadert blijkt het in ieder geval qua cd’s allerminst een schamel jaar. Eerst was er een geweldige live-cd/dvd van de Truckers, vervolgens verschenen ook nog eens sterke solo-albums van Hood en ex-Trucker Jason Isbell. En nu is er als soort van icing on the cake ook nog The Fine Print. Die plaat heeft als ondertitel ‘A Collection Of Oddities And Rarities 2003-2008′. De beide DBT-albums hebben we overigens niet zozeer aan de band de danken als wel aan hun voormalige label New West dat, nu de wegen van de band en het label scheiden, nog wat nabranders uitbrengen. Maar bij de Truckers blijken de rarities gelukkig meer dan de moeite waard te zijn. Natuurlijk zijn de tracks niet zo’n eenheid als op een normaal album, maar doordat producer David Barbe alle tracks nog een keer onder handen genomen heeft is het minder een zooitje allegaar dan je zou verwachten. Het album opent sterk met “George Jones Talkin’ Cell Phone Blues” (uit 2003), een rootsy waarschuwing aan het adres van de legendarische countryzanger. Het is goed om te horen dat tussen de restjes ook nog wat Isbell-tracks opgenomen zijn. Vooral “TVA” is goed voor een brok in de keel. Tussen de rarities staan ook vier covers die bijna niet opvallen tussen de DBT-tracks. Vooral de treurige thematiek van de Vietnam-veteraan in “Mama Bake a Pie (Daddy Kill a Chicken)” sluit naadloos aan op de toon van hun eigen songs. Ook Warren Zevon’s “Play It All Night Long” in een Truckers-jasje doet het uitstekend. Als toetje is er nog “Like A Rolling Stone” waarin Hood, Cooley, Tucker en Isbell omstebeurten een deel van de track zingen. Een waardige afsluiter van een toffe verzamelaar.


mij=New West / Sonic

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven