Colin MacIntyre / Kevin Devine

Colin-Macintyre_Island.jpgHet is ongetwijfeld een sympathieke kerel, deze Colin MacIntyre. Geen noot staat verkeerd, geen tekst zal iemand in het verkeerde keelgat schieten. En ook is hij een prima liedjesschrijver.Alleen laat hij dat te weinig horen.Teveel liedjes zijn gebaseerd op een enkele aardige hook of refrein. Maar dat was wel genoeg om een handjevol hits te scoren met Mull Historical Society. Ook op zijn soloplaat Island vinden we weer een paar aardige liedjes (“Cape Wrath”, “Out Stealing Horses”), maar ook nummers die wel erg leunen op bijvoorbeeld Radiohead (“The Edge of Nearly”, “Breathe”). Een kleine zeven verdient hij, omdat de hoeveelheid geslaagde pogingen de hoeveelheid middelmatige tracks net overtreft. Maar een beetje peper in zijn reet zou hem helpen.
Kevin-Devine_Brothers-Blood.jpgDat heeft Kevin Devine niet nodig. Pogingen om met een emoband bekend te worden liet hij snel varen ten faveure van een solocarrière. En dat is maar goed ook. Johan uit elkaar? ‘t Is lullig, maar Kevin Devine kan zulke liedjes ook schrijven. Luister maar eens naar “I Could Be With Anyone”. Singer/songwriter mag dan wel het makkelijkste hokje zijn om hem in te stoppen, met zijn vijfde plaat Brother’s Blood bewijst deze Brooklynite dat hij veel meer in zijn mars heeft dan het spelen van eenvoudige liedjes met een akoestische gitaar. Niet dat hem dat te min is, want ook op deze cd laat hij weer een paar juweeltjes horen (“It’s Only Your Life”). Toch: even makkelijk stopt hij een drumcomputer in een nummer of laat hij horen dat zijn roots in de punk liggen (het eerder genoemde “I Could Be With Anyone”). Brother’s Blood was in de Verenigde Staten al een half jaar uit en dat is doodzonde. Al is het maar omdat veel jaarlijstjes deze plaat nu gemist hebben.


mij=Future Gods / Munich & Arctic Rodeo / Bertus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven