Eddy Current Suppression Ring – Primary Colours

Eddy-Current-Suppressin-Ring_Primary-Colours.jpgPrimaire kleuren: niks geen moeilijke combinaties, alleen de drie die de basis vormen, rood, geel en blauw. En zo is het hoesje van Primary Colours dan ook vormgegeven, met exact die drie kleuren. Net zo primair is de muziek van Eddy Current Suppression Ring. Alleen de basale akkoorden. Niks moeilijk doen. Gitaar, bas, drums en een zanger. Rock ‘n’ roll zoals het ooit is uitgevonden en later vervolmaakt is door de klassieke punkrockhelden. The Stooges voor het ruigere ramwerk, The Fall voor het sneren. Hun thuisbasis is Australië, de ideale plek om deze muziekvorm te bewaren. Afgelegen genoeg om niet teveel beïnvloed te worden door de gekkigheid die in Europa en de VS de pure drie akkoorden deed verwateren. Ongeveer zoals de dinosauriërs van Jurrasic Park op een afgelegen plek konden overleven. Maar – en daar weet Jeff Goldblum alles van – ze blijven gevaarlijk. Het enige probleem is dat er altijd weer vervolgen moeten komen: Jurrasic Park 1, 2, 3 en 4. Dat is de reden waarom Primary Colours niet de volledige twee cd’s blijft boeien. Je kunt maar één keer echt knallen en als dat langer dan pak ‘m beet 45 minuten duurt, moet je wel hele goeie liedjes schrijven wil je de aandacht vast houden. En dan blijkt Eddy Current Suppression Ring toch niet de brille van hun grote helden te hebben.


mij=Melodic / Konkurrent

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven