Sian Alice Group – Troubled, Shaken Etc.

Sian Alice Group - Troubled, Shaken Etc.Bijna een jaar geleden recenseerde ik de debuutplaat (getiteld 59.59) van het Londense collectief rond Sian Ahern, de Sian Alice Group. Nu ik het zo teruglees, lees ik de verwarring in mijn woorden. Sian Alice Group is niet in hokjes in te delen en dat is weliswaar heel mooi, maar voor een recensent soms ook wel lastig. Want hoe leg ik nu uit hoe hun muziek klinkt? Troubled, Shaken Etc. start muzikaal gezien in elk geval waar 59.59 eindigde, en dat voelt veilig. Maar vervolgens ontspint zich een album dat zijn voorganger ruim ontstijgt, met als prachtig hoogtepunt “Close To The Ground”, een zeven minuten durend epos met prachtige vocalen en een nog prachtiger instrumentatie. Ondanks de lengte waarschijnlijk de meest toegankelijk track die ze tot nu toe geschreven hebben. Nog altijd mixt Sian Alice Group ambient met tribal klanken, avant-garde, krautrock, jazz en popmuziek, maar deze keer doen ze dat op een pakkender, ingrijpender manier dan voorheen. De zanglijn en piano in “Grow Again, Repeat” bijvoorbeeld druipen van de melancholie en passen daarmee heerlijk in deze donkere dagen voor Kerst. Toegankelijk is het nog altijd niet, maar dat is ook niet de opzet van deze plaat. Raken doet hij echter wel, voor wie de moeite neemt om Troubled, Shaken Etc. eens goed te beluisteren.


mij=Beautiful Happiness / Konkurrent

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven