Miss Capital-D

Ze heet Debbie Rood en won in 2009 de Kunstbende. Dit is een jongerenorganisatie voor talentontwikkeling die al twintig jaar talent zoekt én vindt. De 18-jarige is beter bekend als Miss Capital-D en won vorig jaar de DJ-wedstrijd en stond op o.a. Obsession Outdoor, Extrema Outdoor en niets minder dan Mystery Land. Ook was ze te gast in een TMF-uitzending met Sascha Visser en werd ze tweemaal gevraagd om in de studio te komen draaien bij 3FM. ‘Door de Kunstbende te winnen heb ik een flinke boost gekregen, maar eigenlijk was ik ook hiervoor al ongeveer anderhalf jaar aan het draaien.’
Miss Capital-D
Het moet vast ontzettend moeilijk zijn om als jonge en vrouwelijke DJ te staan tussen alle grote, oude en stoere mannen? ‘Eigenlijk niet. Het is zelfs heel leuk! Ik krijg zoveel leuke reacties en feedback van andere DJ’s. Het fijne ervan is dat je in een wereld komt waarbij mensen allemaal dezelfde passie voor muziek hebben. Dit deel je met elkaar en het wordt ook serieus genomen. Dan maakt het eigenlijk niet uit of je nou man of vrouw, jong of oud bent.’


mij=Interview: Marz667. Foto's: Ambers fotografie
Reacties
‘Mijn ouders vinden het heel leuk. Ze zijn heel trots en vinden het goed wat ik allemaal in korte tijd en op jonge leeftijd al heb bereikt. Ook familie en vrienden vinden het heel leuk voor mij. Thuis heb ik de benodigde spullen staan en oefen ik. Hoe vaak is verschillend, maar vaak als ik nieuwe tracks heb ga ik het liefst echt meteen aan de slag en neem ik ook wel eens een set op. Die zet ik dan ook meteen op mijn MP3-speler. De buren hebben hiervan gelukkig geen overlast. Dit omdat alles in onze studio gebeurt. Wel vinden ze het ook heel leuk dat ik hiermee bezig ben. Ik vind het erg goed en belangrijk om vaak te oefenen. Ook is het belangrijk om te laten zien wie je bent en wat je doet door live-sets op te nemen nemen en online te zetten, actief te zijn om websites en mee te doen aan DJ-contests.'
Optredens
‘Het liefst luister en draai ik minimal/house. En als ik het lekker vind klinken brand ik het op cd om te kunnen draaien. De eerste optredens waren natuurlijk wat klein, en ik was nog aan het proberen met een aantal muziekstijlen. Nu heb ik wel een eigen sound ontwikkeld en ondertussen zijn er al veel optredens geweest. Daarnaast ben ik ook veel in de media geweest. Ik heb vooral erg genoten van Mystery Land met 60.000 mensen. De grote festivals vind ik ontzettend leuk vanwege de zomerse relaxte sfeer, maar in kleinere clubs met een zaal vol danceliefhebbers is het ook heel fijn. Het leuke ervan is dat er echt contact met het publiek is. Optredens worden nu nog allemaal zelf gedaan en hiervoor word ik zelf benaderd. Ik sta voor veel dingen open en vind contact met de organisaties zelf heel fijn. Wel zit ik te denken aan een boekingsbureau.'
Moeite met het publiek te overtuigen blijkt ze niet te hebben: ‘Als ik over het algemeen kijk is het zo dat mensen eerst erg gaan kijken met het idee: Hé, een meid achter de draaitafels!? Het geeft een enorme kick als je alle mensen ziet genieten van de set die je draait. De reacties zijn heel leuk. De meeste zijn zoals verwacht dat het leuk is dat ik een meid ben. Maar ook iedere keer over dat het een lekkere muziekstijl is wat ik draai.'
Miss Capital-D
Kunstbende
De bedoeling van de Kunstbende is om alles te geven tijdens je maximaal vijf minuten durende moment of fame. Iedereen tussen de 13 en 19 jaar kan zich opgeven via de Kunstbende-website voor één van de volgende categorieën: taal, muziek, DJ, film & animatie, dans, theater & performance, expo en fashion. Er is nog steeds leuk contact en kijken ook verder voor dingen. Ook zal ik in de jury zitten volgend jaar.'
Debbie heeft haar toekomst reeds uitgestippeld: ‘Ik wil beginnen met produceren en wil graag verder komen in mijn scene, maar je weet nooit hoe het nog gaat lopen. En zolang ik nog vele leuke reacties krijg uit het publiek, zou ik nog tijdens door kunnen gaan. Omdat als je er plezier in hebt moet je het niet stopzetten omdat je nog niet de top hebt bereikt. Daar zullen wel wat jaren overheen gaan. Bij de één gaat het ook weer sneller als de ander. Plezier hebben met wat je doet is het belangrijkste.' En Miss Capital-D voelt zich nog altijd goed verbonden met de Kunstbende. ‘
Naast De Kunstbende en haar DJ-carrière, werkt ze druk aan haar studie op het Media College te Amsterdam. ‘Daarnaast heb ik zelf nog opdrachten lopen die ik buiten school ontvang.' Het blijkt dat Debbie Rood erg gemotiveerd en enthousiast is en dat niks haar nog kan stoppen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven