O+S – O+S

O+S - O+SJemig, O+S dat moet wel zo ongeveer de slechtst Googlebare naam ever zijn. De O in de naam staat voor Orenda, de S voor Scalpelist. Orenda is natuurlijk Orenda Fink die tot niet zo heel lang geleden de helft vormde van Azure Ray, maar tegenwoordig veel minder muziek maakt dan haar toenmalige partner in crime Maria Taylor. Scalpetist is de beatdokter van dienst in het project. Achter dat pseudoniem gaat overigens Cedric LeMoyne schuil. Hem moet je kennen van Remy Zero. Het project werd geboren uit geluidssamples die Orenda Fink verzamelde ‘in het veld’. Dat verzamelen resulteerde uiteindelijk (onbedoeld?) in liedjes die de twee hier presenteren. Om die veldsamples terug te horen in de songs moet je overigens wel verdomd goed je best doen. Ze zitten grotendeels diep in de poriën van de songs verstopt. De liedjes komen komen door de slepende beats van Scalpelist en de fluisterende zang van Fink een beetje terecht in de lome kant van het Portishead-repertoire, maar doen ook herinneren aan het roemrijke verleden van 4AD-albums. O+S kabbelt redelijk in hetzelfde tempo door, maar door het slim plaatsen van enkele minder met beats doorspekte tracks (oa het muisstille “The Fox”, “My Friend” en de afsluitende pianoballade “Lonely Ghosts”) is er wel voldoende afwisseling. Al is het spooky karakter van de tracks an sich ook ruim voldoende om je als luistaar aan je speakers te kluisteren.


mij=Saddle Creek / Munich

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven