The Flaming Lips – Doing The Dark Side of the Moon

The-Flaming-Lips-Doing-The-Dark-Side-Of-The-Moon.jpgHun meest recente schots-en-scheve meesterwerk Embryonic ligt nog maar net in de winkels, of The Flaming Lips hebben hun volgende album al klaar liggen. In het kader van hun jaarlijkse nieuwjaarsfeestje New Year’s Eve Freakout spelen ze in de nacht van 31 december 2009 op 1 januari 2010 niet alleen het hele album The Dark Side of the Moon na, maar hebben ze de plaat ook maar vast in de studio opgenomen. Dit project is een samenwerkingsverband met Stardeath and White Dwarves, de band van het neefje van Wayne Coyne dat al eerder het voorprogramma van The Flaming Lips verzorgde. De vocalen worden vrijwel het hele album verzorgd door punklegende Henry Rollins, zowel pratend als zingend. Electroclash-heldin Peaches biedt ook een helpend handje. Ondanks dat ze in de titel van de plaat genoemd wordt, beperkt haar bijdrage zich tot “The Great Gig In The Sky”, dat ze verrassend keurig – schreeuwend – tot een goed einde brengt. En dat geldt eigenlijk voor de hele plaat. Voor de audiofiele Pink Floyd-liefhebbers onder ons is deze bewerking ongetwijfeld een gotspe, maar Wayne Coyne en zijn bandgenoten hebben dit klassieke album mooi naar zich toegehaald, op de schots-en-scheve manier die we van ze gewend zijn, al blijft bijvoorbeeld “Us and Them” behoorlijk trouw aan het origineel. We horen productiegrappen (de vocoder in “Money”), maar alles is losjes en met zwier gedaan. Hoewel je bij The Flaming Lips nooit honderd procent zeker bent in hoeverre je ze serieus moet nemen, zal deze coverplaat zeker niet als hun meest beroerde release gelden.


mij=Warner

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven