Bart de Win – The Simple Life

Bart-de-Win_The-Simple-Life.jpgHet voordeel van het jaren lang als sidekick fungeren, is dat je ook een mooie lijst aan gastmuzikanten kunt presenteren als je zelf een album gaat maken. Bart de Win speelt niet alleen al jaren in jazzcombo’s, als toetsenist voor anderen (Stevie Ann, Gert Vlok Nel, Gé Titulaer), maar ook bijvoorbeeld in de band van Gerard van Maasakkers, De Vaste Mannen. Het zijn deze Vaste Mannen die ook de band vormen waar nu Bart de Win de leider van is. Toch is het niet die lijst van al dan niet beroemde muzikanten die opvallen bij het beluisteren van Bart de Wins debuutplaat The Simple Life. Natuurlijk, Bart-Jan Baartmans speelt prachtig gitaar en Izaline Callister zingt fabelachtig mee in het duet “The Promised Land”. Maar de hoofdrol wordt toch echt gespeeld door de piano en stem van Bart de Win zelf. Zijn liedjes zijn vakkundig in elkaar gestoken en het bewijs van jarenlang vakmanschap. Hij beweegt zicht op het snijvlak van jazz, country en folk, de wereld waar ook iemand als Randy Newman zich in thuisvoelt. De Amerikaanse Westcoast aan het begin van de jaren zeventig (“Time (is running out)”), gaan naadloos over in jazzy uitstapjes (“They Told Me”) die weer opgevolgd worden door een mooie nachtclubwals (“Johnny”).


mij=Double Click / Rough Trade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven