Femke Japing – Ready As I'll Ever Be

Femke Japing - Ready As I'll Ever BeIk ben een groot liefhebber van het Haagse trio Remmelt, Muus & Femke. Hun draai aan het geluid van Crosby, Stills, Nash & Young, maar wel aan de hand van eigen liedjes is in Nederland nog steeds niet overtroffen. Maar Femke schreef ook al tijden liedjes die niet echt pasten bij de fraaie harmonieuze samenzang van de drie. Daarom komt ze nu met een album onder eigen naam. Dat album laat inderdaad een flink ander geluid horen dan ik van haar gewend ben in het trio. Ze is niet in ene een rockdiva geworden à la Anouk geworden, maar ik snap wel dat haar platenbaas (en vriend) Matty bij de Plato in Den Haag een cd-single van Femke (“Stuck”) weggaf aan iedereen die een singletje van Anouk kocht. Al staan er nog wel meer rockende tracks op cd die passender geweest waren zoals “Piece Of Mind”. Femke’s stem leent zich daar prima voor, maar ik vind het wel jammer dat ze nergens even écht los gaat, dat had van mij best gemogen. Daardoor laat Ready As I’ll Ever Be bij mij net teveel een lieve indruk achter, maar niet Ilse-lief. Nu landt Femke vaak ergens in de buurt van Carly Simon. Dat komt deels door de volle popproductie en arrangementen van Mouse, die bijvoorbeeld in “Falling From Grace” zich lekker uitgeleefd heeft. Toch denk ik dat ik Femke liever gewoon hoor spelen in combinatie met Muus en Remmelt. Die twee komen vanzelfsprekend nog wel komen buurten in enkele liedjes, maar dat had van mij best wat meer mogen gebeuren. Al bewijst Femke met Ready As I’ll Ever Be Femke prima op eigen benen te kunnen staan.


mij=Langweiligkeit / Sonic

3 reacties

  1. Struik

    Ik heb haar intussen 3 keer gezien en is 3 keer anders geweest. Het spreek mij het meest aan wanneer ze alleen met de gitaar (hooguit bas erbij) op het podium staat. De CD is idd iet teveel pop maar luistert zoals je in je laatste zin zet wel makkelijk weg.
    Helemaal mee eens dus..
    soms kan je beter maar 2 worden zeggen in plaats van een hele tekst.
    Mee eens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven