Gay Beast – Second Wave

Gay Beast - Second WaveGay Beast, oftewel hoe bizar wil je je bandnaam hebben? Aids Wolf is misschien nog de overtreffende trap. Het is vast niet toevallig dat deze twee bands allebei onder het categorie avontuurlijk geschaard dienen te worden. In de categorie ook waarvan mijn moeder zegt dat ze er nog niet naar wil luisteren al zou ze geld toe krijgen. (misschien is het optreden in Vera volgende week daarom wel gratis?) Het aardige is namelijk dat de nerd-proggers van Gay Beast helemaal niet zulke harde muziek maken, het is vooral extreem onstuimig en chaotisch wat ze laten horen op hun tweede cd Second Wave. De drie bulken van de instrumentbeheersing en generen zich niet dat op Second Wave vanuit alle hoeken en gaten te laten zien. De gitaar van Isaac Rotto klinkt als een stekelvarken op speed, de drums en elektronica van Angela Gerend als een opgevoerd hobbelpaard, de zang van Daniel Luedtke als Dismemberment Plan’s Travis Morrison na een heliumballon zingend door een megafoon. En dan klinken zijn saxofoon en toetsen ook nog alsof bespeeld worden door een driejarige kleuter die uitzoekt waar al die toetsen en klepjes nu toch voor dienen. Je begrijpt het vast al: dit is hogeschool nerd-rock die zo dissonant is dat het tegelijkertijd zowel extreem dansbaar als niet dansbaar is. Althans, als je zo’n onhandige dansklungel bent als ik.


mij=Skin Graft / Import

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven