Spin Gallery / Rock The Bones Vol. 7

Spin Gallery - EmbraceSpin Gallery is een project van de Zweed Kristoffer Lagerstrom en alleskunner/workaholic Tommy Denander. Lagerstrom neemt de zang voor zijn rekening, Denander doet zo ongeveer de rest, met als resultaat het tweede Spin Gallery-album Embrace. Muzikaal is Toto nooit ver weg op dit album: het is poprock, soms door stevige gitaren wat meer richting pomprock neigend, dan weer heel erg poppy met de nodige elektronica op de achtergrond, maar altijd binnen de veilige bandbreedte voor een breed publiek. De twee gastvocalisten bevestigen dat nog meer eens: op “You Do The Things You Do” zingt mijn oude favoriet Dan Reed mee en Robin Beck duetteert op “Just A Momentary Why”. Qua gitaarwerk doet het ook nog wel eens denken aan zo’n andere oude favoriet, Mr. Mister (“Brilliance Of The Drugs”). Een enkele keer wordt afgeweken van het stramien, zoals in “Blood in my veins”, waar ineens een strijkje opduikt, maar verder is het toch vooral heel veilig. Da’s jammer, want Lagerstrom heeft een fraaie stem, ergens tussen Terry Brock en Steve Perry in, en van Denander is al langer bekend dat hij heel wat meer met een gitaar kan dan ‘m vasthouden. Het is ook allesbehalve een ondermaats album, maar tegelijkertijd heb je het gevoel dat deze twee er heel veel meer van hadden kunnen maken. In het leven moet je fouten durven maken, anders wordt het veilig en risicoloos en vooral bij lange na niet wat het had kunnen zijn. Precies dat is wat er aan dit album ontbreekt: risico.
VA - Rock The Bones Vol. 7Rock The Bones Vol.7 is weer een verzamelaar annex lekkermakertje van Frontiers, met songs van recent of minder recent verschenen albums. Spin Gallery staat er niet tussen, al had dat prima gekund. Een flink deel is hier al besproken (Winger, Mr. Big, W.E.T., Mastedon, Jaded Heart, The Murder Of My Sweet, Blanc Faces, Cinderella). Daarnaast staan er onder andere songs op van House Of Lords (het titelnummer van het nogal tegenvallende Cartesian Dreams), Lou Gramm Band, Jorn en een paar songs van albums die nog moeten verschijnen, zoals van Giant (met Slamer‘s Terry Brock!) en Outloud (met leden van Firewind).. Voor een mooi prijsje heb je een cd vol top-AOR, om rustig thuis te bedenken wat je gaat aanschaffen.


mij=Frontiers / Rough Trade & Frontiers / Rough Trade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven