Halford – III-Wintersongs

Halford -  III-WintersongsUit de eerste envelop met recensie-cd’s van het nieuwe jaar kwam een cd’tje schuiven dat eigenlijk nog van voor de kerstdagen was. Abusievelijk was Halford‘s Winter Songs iets te lang op het distributiecentrum van File Under blijven liggen. Een Rob Halford-kerstplaat!? Jup, een hele echte. Maar dan toch met eigen songs binnen het thema? Think again, de helft eigen nummers, de andere helft klassieke kerstsongs als “We Three Kings”, “Oh Come O Come Emanuel” en “Come All Ye Faithful”. Nooit gedacht Rob Halford nog ooit ‘Rejoice Oh Rejoice!’ te horen zingen. Zeker, ook de klassieke kerstsongs gaan soms op dubbele snelheid, zoals met Halford, Roy Z., Metal Mike Chlasciak en Bobby Jarzombek te verwachten was. Maar ook op hoge snelheid komen er bellen en klokken voorbij. In Amerika is het helemaal niet vreemd voor een artiest om een kerstplaat uit te brengen, in Europa kijken we toch wat anders tegen de cheesy ‘ho-ho-ho’-kerstsfeer aan. Wanneer ik probeer de kerstsfeer te negeren, blijft er een aardig album over. Aardig, niet briljant. Te vaak worden de eigen songs ontsierd door wel heel botte houthakkerij. Juist de covers, die toch echt een metalen bewerking hebben gekregen, weten zich daaraan te ontworstelen. mede omdat ze niet in de valkuil van de lollige versies zijn getrapt. Dat laatste gebeurt nou net wel weer bij de eigen song ‘Christmas For Everyone’, een Slade-achtige metalhoempasong. Het paradoxale is dat dit album juist daardoor niet echt een kandidaat is om midden in de zomer nog eens op te zetten. Dit album is helemaal niet slecht, maar wel heel erg voor de Amerikaanse markt bedoeld.


mij=Metal God / Ada / Rough Trade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven