Shaking Godspeed – Shaking Godspeed

Shaking Godspeed - Shaking GodspeedDe inkt van mijn positieve recensie over de eerste cd van The Bloody Honkies was nog maar net opgedroogd toen het bericht kwam dat de band de handdoek in de ring gooide. Gelukkig kwam snel na het vroegtijdige einde van The Bloody Honkies het bericht dat gitarist Wout Kemkens alweer onderdak gevonden had in een nieuwe band: Shaking Godspeed. Het is een soort van superband, want mede-Achterhoeker Pieter Holkenborg (Automatic Sam, Woost en een van de mensen achter de Zwarte Cross) bespeelt drums en Maarten Rischen (Lawn en Plastic Halo en penner voor o.a. Musicmaker) de bas en toetsen. Shaking Godspeed gaat maar deels verder waar The Bloody Honkies stopten. Hun debuut-ep klinkt namelijk een stuk vuiger dan The Gospel According To… En da’s wel een goed ding. De drie belanden hierdoor ergens tussen De Staat (Torre zat ook achter de knoppen bij de opnamen), Triggerfinger, Hulk. Door de zang van Kemkens moet ik ook regelmatig aan Claw Boys Claw denken of aan Pearl Jam als Eddie Vedder het uiterste van zichzelf moet vragen (bijvoorbeeld “Spin The Black Circle“). Je kunt het slechter treffen, dunkt me. Door de dikke laag weerbarstige blueselementen die de drie door de vijf tracks van deze vinyl-ep smeren geeft het absoluut een plus. Als ze daarbij nog bijna jennende eigengereidheid stoppen zoals bijvoorbeeld in een track als “Alive And Well” dan tover je bij mij een vette grijns op mijn gezicht. Dat gaat een onrustig half uurtje worden als ze in de 3voor12-zaal afsluiten op zaterdagavond tijdens Noorderslag.


mij=Quadrofoon Rec

9 reacties

  1. nina

    Super band! Heb ze geluisterd op hun myspace, doet me zeker denken aan Triggerfinger, als hij zo heerlijk schreeuwt! Af en toe k dacht af en toe ook Black Crowes te horen en que stem inderdaad Pearl Jam, en een vleugje Creed.
    HEERLIJK!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven