Local Natives

Local Natives


mij=Local Natives, 23 januari, Tivoli, Utrecht. Foto: Riny

23 Comments

 1. George

  Dat mag ik hopen StormS. Ik vraag altijd of ik even voor iemand zijn neus mag staan, een nummer of twee, drie, maar ik heb het idee dat het merendeel van de kids met camera’s zich er gewoon voor werpen. Tot ergernis van normale mensen die ook nog meer willen horen dan alleen het geklik van camera’s.
  Ik wilde eigenlijk typen: soms schaam ik me voor mijn beroepsgroep, maar de broodfotografen die ik ken gedragen zich tenminste.

 2. Tom

  Het zijn vaak de irritante “amateurs” waar je het meeste last van hebt. Ik probeer nooit lang in de weg te blijven staan (hooguit 2/3 nummers) en bij rustige artiesten alleen klikken op de momenten dat ze uithalen zodat het publiek er geen last van heeft. Dit doen helaas veel fotografen niet. Ze zouden ook wel wat strenger mogen controleren op wie ze als pers binnen laten ben ik van mening.

 3. R.

  Oooooo, dat was dus allemaal pers laatst bij een concert in Doornroosje. Ik dacht werkelijk waar dat een fotografieclubje een opdracht ‘concertfoto’s maken’ had gekregen.
  @Tom: hoezo klikken bij een uithaal zodat publiek er geen last van heeft. Dat ‘klikgeluid’ kan je toch uitzetten?

 4. George

  @Tom: wat jij zegt. Alleen is tegenwoordig niemand meer een amateur, vinden ze zelf. Je registreert een website met iets met “fotografie” erin en koopt een tweedehands 350D met een 18-55mm lens en voila… je bent fotograaf.

 5. Tom

  @George: blijven in mijn ogen toch amateurs 😉
  @R: als jij een manier weet waarop dat “klik”-geluid 100% uit te zetten valt, geef even een gil… de spiegel blijft gewoon op en neer gaan & zal daarbij geluidmaken.

 6. Wim

  Geen last van klikgeluiden bij LN. Daarvoor stond het zaalgeluid in Doornroosje te hard. Wat een brij! Bas en met name drums drukte de rest ongenadig naar de achtergrond. Amper kunnen beoordelen of het live een leuke band is. Alleen de cover van de Talking Heads en het nummer erna waren net voldoende. Album is best aardig, maar zonde om hiervoor helemaal uit Californië te komen.

 7. Ik maak altijd even enkele foto’s met mijn camera van wegwerpkwaliteit, zodat ik artikelen ietwat kan opleuken. Maar dat altijd van mijn eigen plek (al is die vaak wel vooraan) en dan niet meer dan een enkele. Maar inderdaad, er zijn veel fotografen. Zo was ik vorig jaar bij Two Door Cinema Club in Paradiso – waar dan ook vrijwel alleen mensen via gastenlijst waren – met meer mensen mét camera dan zonder. En dan ook nog de hele tijd moeten heen en weer lopen en nog willen dansen. Ja, dat gaat niet samen.

 8. Ew.

  Misschien moeten er concerten voor fotografen komen waar ze dan vrij kunnen oefenen. Een mens moet ergens beginnen… En verder alleen met accreditatie. En een soort van ‘code’ hoe men zich moet gedragen. Ik denk dat de toename trouwens komt door de prijsverlaging van fototoestellen.

 9. Vorig jaar bij Little Boots in de Melkweg stond er zo’n groepje blije i-Kels met hun i-Phones in de lucht voor mijn neus vet irritant te wezen. Ondertussen waren ze verder ook nog eens druk bezig de gebeurtenissen van het afgelopen weekend met elkander door te nemen. En jawel hoor: de volgende dag stond het hele concert in tamelijk beroerde kwaliteit op Youtube. Welk nut wordt daar nu mee gediend?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top