VA – Psychedelic States: Mississippi in the 60s

VA_Psychedelic-States-Mississippi.jpgDe achttiende verzamelaar die reissuelabel Gear Fab wijdt aan één van de vijftig staten van de VS behandelt Mississippi. Alsof de Magnolia-state nog geen muzikale geschiedenis genoeg heeft, krijgen op Psychedelic States: Mississippi in the 60s een heleboel voetnoten en voetnootjes de aandacht. Want vergis je niet, Mississippi is niet alleen de plek waar grootheden als Robert Johnson, BB King, Jimmie Rodgers en Elvis Presley (en vooruit, ook Britney Spears) hun wortels hebben liggen. Zoals overal in de Verenigde Staten werden ook in deze zuidstaat de garages leeg geruimd zodat zoon- (en soms dochter-)lief zich kon uitleven in bandjes. Bandjes die slechts zelden meer dan één single uitbrachten en dan weer snel uiteen vielen. Een aantal kreeg succes, al was het soms niet meer dan regionaal (The Lancers met “Somebody Help Me”). Een paar artiesten wisten iets meer van de grond te krijgen. Bob Morrison werd een succesvolle liedjesschrijver voor anderen en kon zelfs een Grammy op zijn cv plaatsen. Paul Davis, hier anoniem in Rick’s Continentals, wist een niet onaardige solocarrière op te zetten. Van de onbekenden moeten we hier in elk geval de Byrds-navolgers Soule Survivors noemen (“Good-Bye”) en vooral The Riviares (“Bad Girl”), een gitaar en drums-duo dat bewijst dat zulke ragduo’s al ver voor The White Stripes bestonden.


mij=Gear Fab / Clearspot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven