MDR Symphony Orchestra – The Dresden Soul Orchestra

mdr_symphony_orchestra-the_dresden_soul_symphony.jpgSoms komen er bij File Under cd’s binnen waarvan ik denk, waarom stuurt men die naar een weblog waarop alternatieve muziek besproken wordt? Dat is ook het geval bij het MDR Symphony Orchestra o.l.v. Jun Märkl die zich alleen al gezien de titel The Dresden Soul Orchestra te buiten gaan aan soul. Op het moment dat ik dit schrijf is het kerst. Met al die kerstkitsch lijkt me dit een prima tijd om me hier eens aan te wagen. Nu weet ik ook wel dat een symfonie-orkest overdonderend kan zijn, vooral als je erbij aanwezig bent. Ik besloot mijn vooroordelen-knop uit te zetten. En het mag gezegd worden dat er een geweldig orkest staat te spelen. Ze vertolken bekende hits, als “A Natural Woman” (Aretha Franklin), “Take Me To The River” en “Let’s Stay Together” (Al Green) en “Me And Mrs. Jones” (Billy Paul). Voor de zang hebben ze de Duitse Joy Denalane en de Amerikaanse Bilal, Dwele (Kanye West) en Tweet (Missy Elliott, Timbaland) ingeschakeld. En zij kunnen zingen! Deze live-registratie is bijna geheel ontdaan van al het gesproken woord tussendoor, maar dit wordt in het bijgesloten boekje meer dan goed gemaakt met een uitvoerige behandeling van het origineel. Tot zover ben ik alleen maar positief, ik was er graag bij geweest. Maar toch, als je thuis de meeste nummers al als origineel hebt dan vind ik deze uitvoeringen weinig toevoegen en hoor ik de originelen liever. Deze release is er overigens ook als dvd, en mogelijk dat hier de meerwaarde uit blijkt.


mij=Groove Attack / Rough Trade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven