Symon – 1+1=3

Symon - 1+1=3Simon Binkenborn, van oorsprong Duitser en de man achter de band Nederlandse band Symon, is iemand die zijn muziek overduidelijk gebruikt als vehikel om zijn gevoelsleven in woorden weer te geven. Bijvoorbeeld zijn periode in Amsterdam, zonder familie om zich heen, zonder geld. Dat maakt 1+1=3 een eerlijke plaat, maar toch geen rauwe. De muziek is vaak juist vrolijk en onbezorgd, wellicht als contrast met de teksten. Ballads worden afgewisseld met uptempo popnummers met een klein toefje elektronica, en bij dat laatste ligt vooral de kracht van Symon. “Getting Around” heeft een U2-achtig gitaarriffje dat zich direct in je hoofd nestelt bijvoorbeeld. Wat mij betreft mag elektronica echter een nog grotere rol gaan spelen, omdat het echt wat toevoegt aan de nummers en Symon zich daarmee kan onderscheiden van andere Nederlandse acts, zoals Bertolf of Miss Montreal. Het thema van de vormgeving van de cd is het verbinden van puntjes, zoals je vroeger als kind al deed in puzzelboekjes. ‘Connecting the dots’ als metafoor voor de verbindingen tussen mensen en gebeurtenissen in het leven, wederom een bewijs voor de manier waarop Binkenborn met zijn muziek bezig is: serieus en weloverwogen. Wie zijn single “Superstitious” nog kent (waarmee hij een 3FM Serious Talent Award won) en kan waarderen, kan 1+1=3 dan ook blind kopen.
File Under geeft in samenwerking met PIAS setjes tickets weg voor de cd-presentatie van Symon in Paradiso. En het enige wat je daarvoor moet doen is dit formuliertje in te vullen.


mij=PIAS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven