Grong Grong – To Hell N Back

Grong-Grong_To-Hell-N-Back.jpgVlak voor hun erkenning als één van de meest originele geluiden van de Australische punk neemt de voorman van Grong Grong een overdosis. Het is kerstavond 1984 en twee dagen daarvoor deden ze het voorprogramma voor PiL. Michael Parkas zal in een diepe coma raken waar hij – een medisch wonder! – maanden later uit ontwaakt. De overgebleven leden van Grong Grong maken intussen hun debuutplaat af door live-opnames als kant B te gebruiken (er waren alleen nog maar demosessies gedaan). Het moet een monumentje worden voor Parkas. Eind 2009 besluit platenlabel Memorandum om het inmiddels legendarische monument To Hell N Back op te tuigen met een DVD met livebeelden en die plaat uitgebreider en gedigitaliseerd uit te brengen. Deze cd en DVD laten zien waar Grong Grong voor stond: muzikale gekte, afkomstig van dezelfde vuilnisbelt waar ook The Cramps, The Birthday Party en The Stooges het zoeken. Zanger Michael Parkas is getooid met een bivakmuts, drummer George Klestims beukt onverstoorbaar zijn basale ritmes, bassist Dave Taskas speelt de archetypische snotty punk en gitarist Charles Tolnay ziet er uit als Frank Black in zijn jongere jaren. Samen verbouwen ze klassieke punksongs (waaronder Pere Ubu‘s “Life Stinks” en “Loose” van The Stooges) en spelen ze hun eigen bizarre bulldozerpunk. Overdonderende, legendarische pokkeherrie. En zowaar sinds eind vorig jaar weer op tournee. Met Michael Parkas.


Mij= Memorandum / Clearspot

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven