The Heights – DreamMaps

the_heights-dream_maps.jpgJemig, The Heights. Lang niets van gehoord van dit bandje, dacht ik nog. Hun debuut Beachyhead kwam eind 2005 uit en daarna werd het stil. Heel stil. Het blijkt allemaal een reden gehad te hebben: drummer Marc en zangeres en tekstschrijfster Naomi gingen uit elkaar. De nummers die op de plank lagen werden uiteindelijk toch afgemaakt met Marc erbij. Hij houdt het na dit album echter qua The Heights voor gezien. Ik las mijn stukje over hun debuut nog eens terug en concludeerde dat ik verliefd was op dit album. Dit was ingegeven door mijn eigen verliefdheid in een relatie die toen net begonnen was en nog steeds actueel is. E.e.a. is dus wel wat wrang: arme Naomi en Marc. DreamMaps is muzikaal echter net zo’n vrolijk poppy album als Beachyhead. Nummers waar ik voor val, maar qua tekst is er weinig vrolijks te horen. Er moet in twaalf liedjes een relatie verwerkt worden. Bij de productie door Jan Schenk (Hospital Bombers) is er geregeld voor gekozen om Naomi’s stem er dubbel in te zetten. De gitaren krijgen nergens een opdringende rol, maar er is wel zo’n heerlijk orgeltje waar ik, zoals al heel vaak gezegd, een zwak voor heb. Rest mij niets anders dan beide sterkte en succes met hun toekomst te wensen, en ze toch even te zeggen dat ze trots mogen zijn op de twee geluidsnakomelingen.


mij=Excelsior / V2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven