The Flying Eyes – The Flying Eyes

the_flying_eyes-the_flying_eyes.jpgThe Flying Eyes heeft sinds de oprichting in 2007 pas twee ep’s uitgebracht die zijn samengebracht op dit titelloze debuut. Toch timmeren ze vanuit thuishonk Baltimore behoorlijk aan de weg in het live-circuit. Met hun psychedelische bluesrock vinden ze aansluiting bij doorgebroken bands van naam. Zo speelden ze in het voorprogramma van The Raveonettes, The Black Angels, Witch en Dan Auerbach en daar kan ik me van alles bij voorstellen. Hun met orgel doordrenkte, buizenversterkte psychedelica is behoorlijk opwindend en zal weinig rockliefhebbers koud laten. Ze zullen goedkeurende knikjes krijgen van al dan niet bebaarde gerontorockers, Black Sabbath- en Pink Floyd-adepten maar ook jonge alternatieve hipsters die bijvoorbeeld The Black Keys en Black Mountain in de kast hebben staan. En dat is niet in de laatste plaats te danken aan zanger-gitarist Will Kelly die beschikt over een veelkleurige strot die af en toe griezelig veel doet denken aan Jim Morrison. Maar ook het organische, gelaagde geluid van de band die zichzelf in de goed uitgewerkte composities (gelukkig) nooit verliest in gefreak houdt het album van begin tot einde spannend genoeg, hoewel de productie hier en daar iets beter had gekund. Of deze jonge band het zelf zal schoppen tot headliner zal de tijd moeten uitwijzen, maar het visitekaartje is bij deze afgeleverd.


mij=World In Sound

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven