Die Goldenen Zitronen – Die Enstehung der Nacht

Die_Goldenen_Zitronen_-_Die_Entstehung_Der_Nacht.jpgAls u een regelmatige bezoeker bent van File Under, dan weet u dat er hier een hele hoop verschillende bandjes langskomen. Soms zitten daar pareltjes tussen, maar regelmatig leest u toch dat de recensent ook niet weet wat hij/zij er mee moet. Er komt namelijk een hoop meuk uit en je kunt niet alles goed vinden. Ok, een veelvraat als Storm kan dat, maar ik heb toch zo mijn grenzen. Maar goed, je krijgt dus een hoop meuk binnen en wat doe je daarmee. Luisteren dus. Soms zoek ik wat informatie vooraf, vaker ook niet. De hoes en titel zeggen vaak al wel genoeg. Vaak wel. Maar bij Die Enstehung der Nacht van Die Goldenen Zitronen dus niet. Beetje onbestemde bandnaam, beetje onbestemd hoesje. Daarnaast was het ook best lastig om de plaat op mijn iPod te krijgen want mijn MacBookje pakte het zwarte cdtje niet. Anyway, het is gelukt en op een blauwe maandag besloot ik dat Die Goldener Zitronen mijn soundtrack voor de fietstocht naar huis zouden leveren. Zonder te googlen. Mijn eerste conclusie: jong Duits bandje speelt met de elektronica alsof het weer begin jaren tachtig is. En daar ging ik al de mist in. Die Enstehung der Nacht blijkt al de tiende plaat van deze band te zijn. Het jonge zit er wellicht in dat de band nogal eens van muzikale koers schijnt te veranderen (punk, powerrock, avantgarde) en dat de jaren tachtig elektronica wederom zo’n koerswijziging is. De eerste fietstocht vond ik het alleraardigst, een tochtje later sloeg de verveling al snel toe. De nummers zijn soms te gezocht en beklijven niet. Dus wederom een plaatje waar ik niet veel mee kan. Gelukkig zit ik vaker op de fiets en is mijn stapeltje nog niet op. Want er kan zomaar weer een pareltje bijzitten…


mij=Buback / Konkurrent

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven