Jason Falkner – I'm Ok, You're Ok

Jason Falkner - I'm Ok, You're OkHet heeft veel te lang geduurd, maar eindelijk is I’m Ok, You’re Ok, eigenlijk pas de echte derde solo-cd van Jason Falkner (die twee Bedtime With The Beatles-cd’s tel ik maar even niet mee) ook in Nederland verkrijgbaar. Het is toch godgeklaagd dat een feelgood liedjesschrijver als Falkner buiten Japan, waar hij raar genoeg wel erg populair is, nergens echt voet aan de grond weet te krijgen. Dat is helemaal bizar als je beziet hoe graag anderen zijn kunde inhuren. Zo maakte hij samen met Anne Soldaat diens wonderschone In Another Life, hielp hij Daniel Johnston weer de goede kant op met zijn laatste cd Is And Always Was en is hij een veelgevraagd studiomuzikant. Ik snap echt niet dat het met zijn eigen, wederom prachtige, powerpopliedjes maar niet lukt. Misschien zou hij a la Brendan Benson (met wie hij ook al samenwerkte) eens op sleeptouw genomen moeten worden door een grote naam in een superband of zo. Dat zou er voor kunnen zorgen dat de rest van de wereld ook besmet wordt met een liedje als “Komplicated Man” dat fijn herinnert aan Jellyfish. Ten opzichte van zijn vorige solo-cd Can You Still Feel? (uit 1999!) is Falkner niet erg veranderd, al klinkt I’m Ok, You’re Ok van tijd tot tijd wel wat minder gepolijst. Maar zeg nou zelf, waarom zou je er wat aan veranderen als je de gave hebt om zulke mooie powerpopsongs te schrijven?


mij=Ink Tank / Sonic

12 reacties

 1. Anonymous

  Je zegt het zelf: “een feelgood liedjesschrijver”. Wie wil er nou luisteren naar feelgood liedjes? Ik wil helemaal geen vrolijke liedjes, ik wil klaagzangen, lofzangen op depressies. Feelgood muziek is voor dertienjarige tieners die te oud zijn voor K3 en te jong voor Tokio Hotel.
  🙂

 2. George

  @Gr.R: Ik vind dat altijd maar raar, je plaat ergens pas twee jaar later uitbrengen. Je dwingt je fans bijna om het ding te importeren (dat zijn dure grapjes, die Japanse importdingen) of om hem dan maar te downloaden.
  @Storm: ik voel me niet schuldig 🙂

 3. Ew.

  @George: je kunt het raar vinden, maar om iemand dan lui te noemen…. Het is trouwens Falkner, niet Faulkner.
  @Storm: hoezo heeft niemand Can You Still Feel? gekocht? Wat staat er hier dan in de kast? 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven