Keijo – Songs Of Luck

keijo-songs_of_luck.jpgHet eerste waar ik aan moest denken bij het opzetten van Songs Of Luck van Keijo was Alan Lomax. Lomax’ levensdoel was het opnemen van traditionele volksliederen. We hebben het aan hem te danken dat heel veel muziekgeschiedenis bewaard is gebleven. Lomax is echter nooit in Finland geweest, het land waar Keijo vandaan komt. Lomax was overigens toch te laat geweest: hij overleed in 2002 en deze nummers stammen uit 2008 en 2009. De reden waarom ik op Lomax kom, is allereerst dat het allemaal erg basic klinkt. Ik hoor gitaren en mondharmonica, maar bovendien een zanger die op een aparte manier die totaal niet is geschikt voor de hedendaagse commercie, aan het praatzingen is. Wat nog meer opvalt is de beroerde, ehhhhh…. ik bedoel lo-fi-kwaliteit van de opnames op dit schijfje. Songs Of Luck bevat tien blues-folk-liedjes die zich traag voortbewegen. Traditioneel Fins is het overigens niet, want “Rambling On My Mind” is toch echt van Woody Guthrie en Keijo’s versie van “This Was Your Land” is volgens het hoesje gebaseerd op de versie van diezelfde Guthrie. Met de wetenschap dat Lomax ook in de studio zat met Guthrie, is mijn eerste gedachte die ik bij Songs Of Luck had niet zo heel vreemd.


mij=Ikuisuus / Clearspot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven