So Many Dynamos – The Loud Wars

So Many Dynamos - The Loud WarsIk had in 2007 stille hoop dat de eenmalige reünie van The Dismemberment Plan zoveel energie en positieve respons op zou leveren voor de bandleden dat ze het hernieuwde samenzijn zouden verlengen. Helaas deelde frontman Travis Morrisson na afloop mee dat de band vermoedelijk niet meer samen zou komen, behalve om bier te drinken. Dat was niet het antwoord waar ik op hoopte. We moeten het dus maar doen met surrogaten. Maar dat is niet per se vervelend. Neem bijvoorbeeld So Many Dynamos. In hun muziek zit dezelfde cheeky springerigheid verpakt die The Dismemberment Plan zo geweldig maakte. Bovendien lijkt de stem van Aaron Stovall als twee druppels water op die van Morrisson. Op hun album The Loud Wars geven ze aan de hand van producer en Death Cab For Cutie-frontman Chris Walla er gelukkig wel een eigen draai aan. So Many Dynamos is wat losser in de leer en geeft bijvoorbeeld de synthesizers en elektronische snuisterijen wat meer vrijheid. Soms resulteert dat in een beetje rommelige tracks (“Oh, The Devastation!” bijvoorbeeld), maar grosso modo is het resultaat sprankelende springerige post-punk met een flinke math-rock tic. Zo heeft “Friendarmy” echt een geweldige drive door zijn heerlijk dreinende synth-partij en houden ze het in “Keep It Simple”… eh simpel, maar wel melodieus up-tempo. Het is dan misschien (onbedoeld?) surrogaat, maar ik heb vaak genoeg surrogaat gehoord dat mindere kwaliteit had dan So Many Dynamos.
File Under geeft ism Winston en Rotown enkele setjes van twee tickets weg voor de concerten in die twee zalen. En het enige dat je hiervoor hoeft te doen is dit formuliertje in te vullen.


mij=Vagrant / Suburban

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven