Sarah MacDougall – Across The Atlantic / Erin McKeown – Hundreds Of Lions

sarah_macdougall-across_the_atlantic.jpgSarah MacDougall heeft iets met elanden en hazen. Dat zou je althans denken als je de hoes van haar debuut Across The Atlantic bekijkt. Aan de binnenkant van het hoesje vliegt een ooievaar. Het zou toch niet dat …. Nee, met het perverse valt het reuze mee. Sarah is namelijk best lief. De in Canada woonachtige zangeres die van Zweedse afkomst is, zoekt het in de alt.country-genre en dan in het degelijke soort. Een beetje à la Emmylou Harris of Bonnie Raitt. Het is allemaal vaker gedaan in dit genre, maar toch is er helemaal niets mis mee. Prachtige liedjes over met name de liefde op een basis van akoestische gitaar versterkt door de stem van MacDougall. Daarnaast is er hele reeks aan muzikanten actief die allemaal hun bescheiden bijdrage leveren. Aanrader voor wie maar geen genoeg kan krijgen van dit genre.
erin_mckeown-hundreds_of_lions.jpgAls we dan toch op het Noord-Amerikaanse continent zijn, dan kunnen we ook wel even door naar de Verenigde Staten. Daar woont Erin McKeown. Zij heeft het meer op leeuwen, maar met het daadwerkelijk grommen valt het wel mee. Hundred Of Lions is haar achtste release. Waar MacDougall het zoekt in de alt.country daar zoekt McKeown het in de jazz en de folk. Door de inzet van elektronica zou je een modern album verwachten. De synthesizer wordt echter niet gebruikt om meer power aan het album te geven, maar als een instrument op een meer traditionele manier. Hier en daar klinkt het echter in mijn oren net wat te opdringerig, maar aan de andere kant breekt dit de toch wel wat zoetsappige plaat. Nog even wat referenties er tegenaan gooien met Aimee Mann en Bauer. U weet genoeg?


mij=Copperspine & Righteous Babe / Ada / Rough Trade

Een reactie

  1. Inge

    Sarah MacDougall is voor de allereerste keer tussen 24 mei-6 juni op tour door Nederland!
    In Engeland is ze al hardstikke bekend en tourt met de Po Girls en ook in Zweden en Canada timmert ze stevig aan de weg.
    Ze staat in NL o.a. op 2 rootsfestivals (24/5 en 6/6) en er zijn nog data beschikbaar voor live radio of gewone leuke optredens. http://www.yima.nl/sarahmacdougall.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven