Thao – Know Better Learn Faster

Thao - Know Better Learn FasterHet effect van tegenspoed in de liefde wil bij een singer-songwriter nog wel eens resulteren in een sombere, ingetogen plaat. Dat is niet de manier waarop Thao Nguyen haar recente liefdesbreuk verwerkt. In de teksten laat Thao horen dat de wrok ten opzichte van haar ex behoorlijk diep zit, maar het gros van de liedjes op haar nieuwe plaat Know Better Learn Faster is zelfs venijnig up-tempo en een stuk ruwer dan op haar vorige plaat We Brave Bee Stings And All. Af en toe krijgen haar songs hier zelfs bijna Pavement-achtige trackjes van, waarbij ze bijzonder klinkt als de vrouwelijke evenknie van Stephen Malkmus. Het maakt dat de Laura Veirs-erlebnis die ik bij haar vorige plaat sterk had, als sneeuw voor de zon verdwenen is. Ik dub nog een beetje of ik dat erg vind of niet, er is immers net een hele sterke nieuwe Veirs verschenen. Veirs is overigens wel weer aanwezig in de achtergrondvocalen. Ook Andrew Bird komt een stukje meefluiten en -violen in het zwierige titelnummer. De toegenomen diversiteit is even wennen, maar toch wordt me later op het album, in het kale “But What Of The Strangers” bijvoorbeeld, duidelijk dat Thao misschien toch beter gedijt in een kalere, minder volle setting. Bizar is hoe ze in verschillende songs haar voormalige geliefde venijnig fileert en zinnen toebijt als ‘What Am I. Just A Body In Your Bed’, terwijl uiteindelijk in song de trompetten uit je speakers schallen. Daar is meer gebeurd dan uit elkaar groeien, denk ik dan. De resultante is dan ook dat Know Better Learn Faster is een intrigerende manier van je relatie verwerken, maar qua eeuwigheidswaarde schat ik haar vorige album hoger in.


mij=Kill Rockstars / Konkurrent

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven