Two Door Cinema Club – Tourist History

Two Door Cinema Club - Tourist HistoryHet kan niet op voor het Noord-Ierse trio Two Door Cinema Club. Hun danssingle “I Can Talk” is al net zo’n blijvertje als de Customs’ “Rex” van vorige week, en ook hier blijkt de rest van het debuutalbum even snel, vrolijk en consistent te klinken. Er zit geen enkele misser tussen. Het moderne chroomlaagje om de liedjes heeft Two Door Cinema Club gemeen met bands als Phoenix (met wie ze samen gaan touren), Delphic, de Crystal Fighters en The Drums, die exact dezelfde zorgvuldig opgebouwde hype mochten genieten via de (overigens uitstekende) Kitsuné Maison-verzamelaars. Een groep als Delphic moet het daarbij het meest hebben van z’n twinkelende sound, maar bij Two Door Cinema Club vind ik de nummers en de zang veel beter. Die lijken niet eens zoveel om het lijf te hebben, en hun opbouw is consequent net zo zomers en aanstekelijk als ongecompliceerd en voorspelbaar. Misschien niet zo springerig als een Vampire Weekend, maar weer w�l altijd energiek. En precies dat maakt Tourist History bij uitstek een fantastische plaat die ongetwijfeld ook wel wat haters zal hebben. Maar een uitbarsting als in “Eat that up, it’s good for you” geeft al iets prijs van het gevoeligere, diepere laagje dat je op het album eigenlijk niet hoort. Two Door Cinema Club is op basis van deze cd geen ‘mooie’ of ‘gebalanceerde’ band, maar beslist een bijzonder leuke, en ik vermoed dat ze dat in het komend festivalseizoen live ook gaan waarmaken.


mij=Kitsuné / V2

9 reacties

 1. Stonehead

  Live zijn ze met z’n vieren, trouwens. Het was erg goed gisteren. Voorprogramma Jamaica, bekend van het leuke Phoenix-achtige “Short and Entertaining” op verzamelaar Kitsune Maison 9, mocht er ook absoluut zijn.

 2. Stonehead

  Flauw hoor, vanaf september is er een 2CD-editie waar het zogenaamd “gloednieuwe” Kids ook opstaat.
  http://www.youtube.com/watch?v=52XZN2SkeaI
  En negen remixes, waaronder de funky winnaar van de bovengenoemde remixwedstrijd. Cassian (nr 138) is geselecteerd uit de 276 remixes hier:
  http://p1.soundcloud.com/player.swf?url=http://soundcloud.com/groups/two-door-cinema-club-remix-competition-what-you-know
  Er zitten echt mooie dingen tussen. De dubstepremix 156 bijvoorbeeld, en de Danger-achtige 80.
  Verder komt er in september nog een digitale single (“Come Back Home”).
  http://www.ilikemusic.com/music_news/Two_Door_Cinema_Club_Tourist_History_Deluxe-10024

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven