David Bowie – A Reality Tour

david_bowie-a_reality_tour.jpgHet gerucht ging dat David Bowie dit jaar de afsluitende act zou zijn op Glastonbury, maar dit bleek helaas onjuist. Het is al jaren stil rond Bowie, die naar het schijnt behoorlijk sukkelt met zijn gezondheid. De laatste tour van Bowie was in 2003/2004 naar aanleiding van zijn album Reality. Sindsdien is het stil. De releases die verschijnen zijn voornamelijk concertopnames, zoals in 2008 Santa Monica ’72. Of van een totaal overbodige soort met een door Bowie zelf samengestelde ‘best of’ getiteld iSelect. Deze was er waarschijnlijk om te laten zien dat hij nog leeft, want verder was deze totaal overbodig. De nu verschenen 2-cd A Reality Tour bevat opnamen gemaakt op 22 en 23 november 2003 in Point Depot in Dublin. Dit blijft voorlopig (of voor altijd?) zijn laatste tour. Hier verscheen in 2004 al een dvd van, maar deze opnamen plus drie bonus tracks (waaronder “China Girl”) zijn nu als dubbel-cd uitgebracht. Wat je hoort is een geweldige band en volgens mij is Bowie ook in topvorm. Er komt recenter werk voorbij, maar ook ouder werk waarbij opener “Rebel Rebel” meteen al een punt maakt. Bijzonder ook zijn de versies van “All The Young Dudes”, “Under Pressure” en “Life On Mars”. Speciaal wil ik nog wel even “Sister Midnight” noemen, een nummer dat officieel nog niet door Bowie uitgebracht werd, maar dat wij uiteraard kennen van zijn samenwerking met Iggy Pop. Dat Bowie muzikaal zijn beste tijd in 2003 heeft gehad dat zal wel, maar je hoort het aan deze dubbelaar niet af. Ik vind deze release geweldig, en ik moet eerlijk zeggen dat ik Bowie mis.


mij=Columbia / Sony

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven