Lali Puna – Our Inventions

Lali Puna - Our InventionsWeilheim is een dorpje van niks, maar de aldaar door de broertjes Acher van The Notwist geïnitieerde muziekscene levert continu betrouwbare kwaliteit van wereldformaat. Is het niet via de moederband, dan wel in het wat meer experimentele Tied & Tickled Trio. Zes jaar na het vorige studio-album komt Lali Puna, “het jongere zusje” van het gezelschap, met nieuw werk. Van overdaad is, ondanks de lange pauze, in deze 37 bescheiden minuten bepaald geen sprake. Tien fluisterzacht gezongen, bijna identieke lieve nummers, die je misschien niet wild enthousiast zullen doen opveren, maar die stuk voor stuk wel van een weldadige schoonheid zijn. Ik kan er in elk geval eindeloos naar luisteren. De liedjes staan meteen, worden niet beter, maar zeker ook niet minder met elke luisterbeurt. De meestal elektronisch beats kabbelen zachtjes, maar met een duidelijke puls, de keyboards zoemen eenvoudige patronen en door dit zorgvuldig geconstrueerde klankbeeld dartelen af en toe wat samples van geloopte vocalen, belletjes of een gefilterd Kraftwerk-strijkje. ‘Try, try harder they say’ zingt Valerie Trebeljahr in het door haar subtiele stemverheffing toch intense refrein van een van de hoogtepunten “Move On”. Nog net een graadje mooier is afsluiter “Out There”, een glitchy duet met Yukihiro Takahashi van het Yellow Magic Orchestra. ‘The night is falling we’re out there, seems just like always’. Het instrumentale “Future Tense” verwacht ik trouwens binnenkort in een internet- of telefonie-reclame. Lali Puna, verbindt de mensen!


mij=Morr / Konkurrent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top