Lapko – A New Bohemia

Lapko - A New BohemiaHet Finse Lapko is een van de betere bandjes die ik heb mogen ontdekken via File Under. Ze debuteerden sterk met Scandal, Young Desire was vervolgens nog een stap vooruit en nu is dan hun derde, A New Bohemia, en die gaat nog eens keertje dik over die eerste twee heen. Zo zeg, dat klapt er meteen goed op in opener “I Don’t Even Kill”, met een partij op hol slaande drums en een bikkel van een riff die geen genade kent voor de argeloze luisteraar. Lapko houd van veel en vaak, en kent weinig remmingen op het gebied van hoogdravende arrangementen. Alleen in Muse moeten ze wat dat betreft hun meerdere erkennen, maar waar die band zich af en toe behoorlijk kwijtraakt in overspannen bombast is Lapko verstandig genoeg om nooit het liedje uit het oog te verliezen. Dat resulteert in een consistente plaat en een ronduit briljante single in de vorm van “I Shot The Sheriff”, welke overigens niet een cover is van die ene heel beroemde song. Verder is er niks veranderd aan het Finse trio: de zang is nog steeds hoog, de ritmesectie is zwaar, en de melodielijnen zijn behoorlijk dik aangezet. Lapko blijft een gevalletje ‘acquired taste’, maar ik kan er nog steeds prima mee uit de voeten.


mij=Fullsteam / Rough Trade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven