Songdog – A Life Eroding

Songdog - A Life ErodingHet Welshe trio Songdog maakte twee jaar enorm veel indruk op me met het haast literair te noemen meesterwerk A Wretched Sinner’s Song. Zanger Lyndon Morgans is zonder enige twijfel een van de beste tekstschrijvers in het huidige poplandschap. ‘There’s a hole in my life, in the exact shape of you’, grapt hij hier en wij zijn eveneens blij dat hij terug is. De muzikale omlijsting van zijn penpareltjes is ditmaal zowel gladder als weelderiger dan voorheen. De akoestische gitaar piept en kraakt helaas nauwelijks meer en de accordeon klinkt af en toe zo helder dat ik een ‘Ici Radio Tour de France’-flits verwacht. Morgans lijkt zich vocaal wat in te houden. (Hij kon soms wat larmoyant uit de hoek komen). Ook de strijkersarrangementen zijn opvallend netjes. Zo klinkt “Elaine” als Tindersticks, met een snufje Calexico in de western-blazers. Het is mij iets te afgerond, als een gedistingeerd kamerpopgezelschap. Niet dat daar nu per definitie veel mis mee is, zo bewijzen “Gene Autry’s Ghost” en “An Old Man’s Love”. Twee hoogtepunten voor liefhebbers van Lambchop, met delicate gitaarlijnen. ‘I’ve been coming here so long, you know my money’s good’, opent Morgans in het sublieme intro van laatstgenoemde. De trucker en de hoer en de moeizame queeste naar intimiteit. Het aloude hoofdthema. Soms met gevaar voor eigen leven en dan lig je door toedoen van de nieuwe vriend van je ex op de stoep voor de kebabzaak. Veiliger is het te dromen over toekomstige trouwpartijen. ‘I’ll kiss you all along your spine’.


mij=One Little Indian/Bertus

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven