The Scene Is Now – Burn All Your Records

the_scene_is_now-burn_all_your_records.jpgEigenlijk vraag ik me wel eens af voor wie ik een stukje schrijf. Oké, File Under heeft prima bezoekersaantallen, maar hoeveel lezers zouden naast het bijhouden van de nieuwe releases er daadwerkelijk op basis van de recensie een cd aanschaffen? Geen idee. Af en toe komt er ook een re-release uit, bijvoorbeeld van het New Yorkse The Scene Is Now. Dan vraag ik me al helemaal af wie hier op zit te wachten. En dat is niet onaardig bedoeld. Ik denk namelijk dat het aantal liefhebbers tegenvalt, want hun Wikipedia ziet er bijvoorbeeld nogal onvolledig uit. Over deze band verschenen hier al eerder stukjes. Er was al een rerelease van Total Jive (1986) en Tonight We Ride (1988). En nu dus hun debuut Burn All Your Records, oorspronkelijk uit 1985. DubbelMono wist hier vorig jaar echter in zijn recensie over Total Jive al te melden dat deze release al een jaar uit was. En gezien de tijdsvolgorde zou dit logisch zijn, maar toch komt het debuut als laatste binnen. Een ding is echter duidelijk: al hun werk is op cd verkrijgbaar! Maar dit lijkt me geen overtuigend verkoopargument. Ik denk dat er voor de -mag ik zo arrogant zijn- de meer geoefende luisteraar genoeg te beleven is. The Scene Is Now brengt een avontuurlijke mix van blues, lo-fi, avant-garde en new wave. Onder de bekende bands kunnen ze Yo La Tengo als fan rekenen. Burn All Your Records lijkt me voor een potentiële fan een prima album om mee te starten. En als je het wat vindt dan ben je met twee andere albums compleet. Dat lijkt me te doen.


mij=Lexicon Devil / Clearspot

2 reacties

  1. Ewie,
    voor mij is fileunder onmisbaar in mijn zoektocht naar nieuwe muziek. ik wordt hier door middel van jullie recensies nogal eens op verrassend spoor gezet. je schrijft dus zeker niet voor niets. alhoewel ik nog nooit van TSIN heb gehoord, maar toch goed dat jullie ook dit soort recensies plaatsen; er is al genoeg gloednieuwe pulp op de markt…
    groet,
    peTer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven