First Aid Kit – Big Black And The Blue

First Aid Kit - Big Black And The BlueToen ik zestien jaar oud was, moet mijn broer achttien zijn geweest. Ik kreeg rond die leeftijd een steeds groter groeiende interesse in muziek. Mijn broer niet. Ik geloof dat de laatste plaat die hij zelf kocht Stormfront van Billy Joel was. Of had ik die aan hem uitgeleend en nooit meer terug gevraagd? Ambities om zanger te worden heeft hij al helemaal niet. Die heb ik destijds eigenhandig de kop ingedrukt door hem stiekem op te nemen terwijl hij met heel zijn ziel en zaligheid “The Final Countdown” mee zat te blèren en hem daarmee te confronteren. Hoe anders zal het gegaan zijn met de Zweedse zusjes Johanna en Klara Söderberg. Allereerst barsten ze van het zangtalent. Daarnaast zoeken ze hun heil (gelukkig) niet in de hairmetal van Europe maar in traditionele folkliedjes met haarfijne vocale harmonieën. De jongedames van negentien en zestien jaar oud werden een paar jaar geleden uit het niets een YouTube-hit. In geheel feeërieke traditie zongen Klara en Johanna in een Zweeds bos een huiveringwekkend mooie versie van de Fleet Foxes’ “Tiger Mountain Peasant Song”. De vervolgens uitgebrachte The Drunken Trees-EP smaakte naar meer en nu is daar hun eerste langspeler The Big Black And The Blue. Wederom wonderschoon, hoewel gezegd dient te worden dat het album halverwege dreigt in te kakken. Dat ligt niet aan het songmateriaal maar aan het gebrek aan een wat avontuurlijkere productie zoals die op de EP wel aanwezig was. Alsof de zusjes ervoor hebben gekozen een valhelm en kniebeschermers te dragen in plaats van te vertrouwen op jodium, verband en pleisters.

File Under geeft i.s.m. de Melkweg enkele setjes van twee tickets én een cd weg voor de concerten in die twee zalen. En het enige dat je hiervoor hoeft te doen is dit formuliertje in te vullen.


mij=Wichita / V2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven