Yen Harley – The Substance Of Things

Yen Harley - The Substance Of ThingsYen Harley heeft 315 fans en eentje daarvan ben ik. Althans dat valt te lezen op hun Facebook. Eigenlijk kende ik de band niet, maar een vriendelijk verzoek of ik fan wilde worden, kon ik – braaf als ik ben – niet weigeren. Voordat ik fan werd, heb ik nog wel even geluisterd of het geen al te grote crap was. Dat viel kennelijk mee. Toch had ik geen beeld meer hoe de band rond singer-songwriter Lukas Batteau zou klinken tot ik The Substance Of Things toegestuurd kreeg. In hun bio hebben ze het over ‘alternatieve rock met een flinke dosis ’90 grunge’. Die grunge zit hem vooral in af en toe een zacht grommende gitaar en in het Amerikaans klinkend geluid. Of misschien hoort men het in Batteau een evenknie van Eddie Vedder. Ik hoor vooral een degelijke licht alternatief klinkende rockband die weet hoe het spel gespeeld wordt. En dat kun je lezen als een compliment. Het is radiovriendelijk en met goede marketing moet er minimaal een hitje inzitten, want hier is volgens mij een (grote) markt voor is. Ikzelf vindt het allemaal wel erg braafjes en het mag spannender en minder voorspelbaar. Spanning en het onverwachte mis ik ook bij bands als Di-rect, en die doen het commercieel toch erg goed. Op de touragenda van Yen Harley staan diverse optredens in Duitsland, en als hun muziek daar aan zou slaan dan opent zich een hele grote markt. Als dit nou zou lukken of op onze eigen markt dan kan ik in ieder geval zeggen dat ik er als ‘fan’ vroeg bij was.


mij=Dying Giraffe / Munich / V2

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top