Cords – Collage (cd/dvd)

cords-collage.jpgGa er maar even voor zitten, want welke Nederlandse band zou dit niet willen: een plaat uitbrengen op een Amerikaans label, optreden bij John Peel, toeren door Amerika en Australië, spelen op Lowlands, Roskilde en in CBGBs en een album opnemen met niemand minder dan Steve Albini. De Deventerse rockband Cords deed dit allemaal (en nog meer) tussen pakweg 1990 en 1999 aanvankelijk met bandnamen als The Flinstones en Chords tot in 1993, toen men definitief voor Cords ging. Ik kan me nog herinneren dat ik in Leidsekade Live hoorde dat de band ermee op ging houden. Het sprookje was over en uit. In juli 2009 kwam de band echter weer voor een eenmalig optreden bijeen t.b.v. de opening van de popzaal Metropool in Hengelo en dat bleek goed te bevallen. Ze spelen inmiddels weer geregeld in het land. De in 2004 overleden drummer Arnoudt Pieters (Arny) is er (uiteraard) niet meer bij en de toetsenist is vervangen door een gitarist. Op Collage is nieuw, maar vooral nog nooit uitgebracht oud werk te horen. Als ik de cd en dvd draai dan verbaas ik me erover dat deze geweldige band nooit echt grond onder de voeten heeft gekregen in ons land. De kwaliteit van hun werk is zelfs bij dit b-materiaal sterk, al is het jammer dat er nog geen veertig minuten op de cd te horen zijn. Was er echt geen restmateriaal meer, bijvoorbeeld een stuk van een live-optreden of de audioversies van de nummers op dvd voorhanden? De dvd is echter een genot om te bekijken. Vooral het optreden in een Australisch ontbijtprogramma is hilarisch, maar ook vreselijk stoer.


mij=PIAS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven