Magnapop – Chase Park

Magnapop_Chase-Park.jpgBegin jaren negentig, toen Ruthie Morris en Linda Hopper en hun band voor het eerst door Nederland toerden, kocht ik een shirtje: groen, met een rood logo. Een paar jaar later, het zal de tour voor hun derde plaat Rubbing Doesn’t Help zijn geweest, was mijn t-shirt te vaak gewassen en kocht ik een nieuwe. Daarna werd het jarenlang stil rond Magnapop, tot ze ergens in 2003 weer in Nederland optraden. Het werd mijn derde, exact hetzelfde shirtje. Alsof er nog steeds een paar dozen onder het bed van Linda Hopper hadden gestaan. Het duurde weer drie jaar voor hun vierde plaat – Mouthfeel – in de winkels lag. Wederom was er niet veel verschil met de voorgaande platen. Natuurlijk, hun gelijknamige debuut sloeg iedereen fris en fruitig om de oren en dan klinkt een vervolg nooit meer zo. The First cut is the deepest. Maar om de daaropvolgende platen als oudbakken en beschimmeld af te doen, ging uiteraard veel te ver. Over hun vijfde, zojuist verschenen album Chase Park heeft Magnapop weer vier jaar gedaan. Maar dat hoor je er niet aan af. Geen bedaagdheid, geen liedjes waar jaren studiowerk in is gaan zitten: gewoon weer meer van hetzelfde. Twaalf vrolijke, zomerse popliedjes met ruige gitaren en Linda Hoppers stem-om-verliefd-op-te-worden. Volgende maand ga ik voor mijn vierde shirtje.


mij=BaAsSiCK / Marista / Clearspot

7 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top