Marlon Penn – Independence?

Marlon Penn - Independence?Ik heb geen navigatiesysteem in mijn auto. Misschien dat ik daardoor soms een verkeerde afslag pak, maar weet je: ik vind dat helemaal niet erg. Zo kom ik per toeval op hele toffe plekken terecht waar ik nooit bewust naartoe was gegaan. Marlon Penn heeft volgens mij ook geen behoefte aan navigatie. Hij heeft het sowieso niet zo op technische hulpmiddelen. Zo laat hij via een zogenaamde ‘declaration of independence’ op zijn hoes weten dat er bij de opnames geen digitale foefjes zoals autotune en virtuele instrumenten zijn gebruikt. Marlon wilde het zo puur mogelijk houden. Die insteek gekoppeld aan een gezonde experimenteerdrift zonder TomTom zorgt ervoor dat hij op zijn debuutplaat muzikaal alle kanten opschiet. Zo komt hij samen met producer/drummer Wouter Budé op briljante vondsten zoals een volkomen onverwacht stukje dub-reggae in het lekker tegendraads rockende “Revolt! (Think Again)”. Het knappe aan Independence? is dat het vrijwel nooit geforceerd overkomt en allemaal lijkt te kloppen. Ik moest bij het beluisteren regelmatig in positieve zin denken aan SoulwaxMuch Against Everyone’s Advice. Maar ook namen als (het latere) Anathema, Millionaire, dEUS en – uiteraard, zou ik bijna zeggen – Radiohead passeren de revue. Het zijn slechts referenties want Marlon heeft genoeg in huis om van een ‘eigen smoel’ te kunnen spreken. Niet in de laatste plaats vanwege zijn flexibele stem waarmee hij waar nodig een aardige strot kan opzetten. Dus flikker dat navigatiesysteem uit het raam, schuif Independence? in de spelert en bereid jezelf voor op een avontuurlijke rit.


mij=Moon Records

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven