Vibravoid – Triptamine (cd/dvd)

vibravoid-triptamine.jpgAls je als band psychedelica brengt dan dien je e.e.a. uit te brengen op vinyl. Aldus geschiedde bij diversen ep’s van het Duitse Vibravoid. In een beperkte oplage, ook dat nog. Jammer voor hen die dit gemist hebben, maar gelukkig is er besloten om een selectie van die ep’s aangevuld met demo’s op cd uit te brengen onder de titel Triptamine. En of het uitbrengen van een cd niet genoeg is, wordt er meteen een dvd aan toegevoegd. Zoals de titel al aangeeft is de muziek van het trio Vibravoid een grote trip, zoals dat ook hoort bij muziek geïnspireerd op de psychedelica van Pink Floyd en de krautrock uit de jaren zestig en zeventig. Op de cd worden twee nummers gebracht van legendarische krautrockbands Can (“Mother Sky”) en Kraftwerk (“Ruckzuck”) en een van de mij totaal onbekende Mashantra (“Rauchkraut”) die verder prima passen bij de eigen nummers. Op de dvd is met name het concert dat opgenomen werd voor een Bielefelds televisiestation Kanal21 te zien dat Vibravoid megastrak speelt. Helaas zijn de beelden buiten de psychedelische t-shirts en de prima beelden weinig tripgevoelig en uiteindelijk wat saai om naar te kijken. Maar goed, concerten moet je meemaken en niet met een zak chips en een drankje op de bank op je tv bekijken. In de afsluitende twee tracks zijn er nog beelden uit Finland, waar ze wel weten hoe het qua psychedelisch beeld wel moet en Griekenland waar ik zonder LSD-pil al bijna over mijn nek ga van het wiebelige camerawerk. Triptamine is echter een prima document van een een band die het krautrock-stokje nu al zo’n tien jaar in handen heeft en wat mij betreft nog wel even door mag gaan.


mij=Nasoni / Clearspot

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven