Woost – Six Minutes South

Woost - Six Minutes South‘I am very hard to live with’, zingt Koen-Willem Toering in gedoodverfde single-kandidaat “Hard To Live With”. Mag ik het daar even helemaal niet mee eens zijn? Ik kan namelijk heel erg goed leven met het nieuwe album waarmee hij, Erik Harbers (basgitaar), Nicky Hustinx (drums) en Gijs Coolen (gitaar) op de proppen zijn gekomen. Niet dat ik en de vier heren van Woost vergevorderde plannen hebben om te gaan samenwonen. Dat zou namelijk niet werken. Het zelf-geproduceerde Six Minutes South laat namelijk duidelijk horen dat het viertal inmiddels zo goed op elkaar is ingespeeld, dat ze daar mij als vijfde wiel aan de wagen niet bij kunnen gebruiken. Onderlinge chemie heet dat. Wat ze wel nodig hebben is een fijn label dat ze eens goed onder de aandacht gaat brengen bij al het volk dat Woost al drie albums lang schromelijk over het hoofd zag. Hopelijk hebben ze dat label met Morning Coffee Records van Marike Jager gevonden. Die pakte in ieder geval onlangs bij DWDD meteen haar kans om de band eens flink te promoten. Goede zaak. De inventieve rock met poppy inslag in de lijn van bands als Kashmir, Radiohead en Motorpsycho met vleugjes Beatles en Pink Floyd verdient het om gehoord te worden. Vorig jaar was de eer aan de collega’s van Moss om door te breken; voor dit jaar zet ik zonder blikken of blozen mijn geld in op Woost. Het zou onderhand eens tijd worden.


mij=Morning Coffee Records

6 reacties

  1. Ludo

    hopelijk doen ze de titeltrack (geen idee of die in een minuut is te vatten) maar wel een van de tofste Nederlandse liedjes van het jaar.
    terzijde: het blijft natuurlijk wel een onwaarschijnlijke schoffering, die 1 minuut regel. 3, ok, elk bandje heeft wel een liedje wat daaronder past..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven