Great Lake Swimmers – The Legion Sessions

Great Lake Swimmers - The Legion SessionsAfgezien van een foto is de alt. country band Great Lake Swimmers nog niet langsgekomen op File Under. En dat is jammer. De Canadezen onder leiding van Tony Dekker hebben namelijk sinds hun titelloze debuut uit 2003 een sterke opgaande lijn te pakken. Dat resulteerde vorig jaar dankzij de wetten der logica in hun beste album tot nu toe. Op Lost Channels bereikte songschrijver Dekker een verbluffende luciditeit in zijn ijle melodieën. Hemels gezongen en van een verslavende eenvoud. Ter gelegenheid van afgelopen Record Store Day ligt er nu een typisch (wel spotgoedkoop) tussendoortje in de winkel. En eigenlijk is het minder dan dat. Ik had best zin in een live gespeeld carrièreoverzicht, waarin ze bij voorkeur ook oude liedjes als “Moving Pictures, Silent Films” uit zouden voeren. The Legion Sessions bevat echter alleen werk van eerdergenoemde album. Opgenomen voordat ze op tournee vertrokken, klinkt deze ep dan ook werkelijk als een warming-up. De akkoorden worden af en toe wat stroef aangeslagen en Dekker’s stem bibbert nog een beetje. De Great Lake Swimmers staan bekend om hun excentrieke opname-locaties, zo maakten ze ooit een plaat in een silo. Wat dat betreft stellen ze conceptmatig niet teleur. Voor The Legion Sessions werd gekozen voor een Steve Albiniaans hol klinkende veteranenzaaltje, gerund door voormalig Canadees militair personeel. Te horen zijn die echter niet. Wat overblijft zijn negen sterke nummers, waaronder bijvoorbeeld het hartverscheurende “Stealing Tomorrow”. Een van de weinige nieuwe inzichten komt in het door prominente contrabas opgeluisterde “Everything Is Moving So Fast”; Het is een kwestie van tijd voordat Norah Jones een liedje van Dekker opneemt.


mij=Nettwerk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven