Liquid – 1.21 Gigawatts

Liquid - 1.21 GigawattsCross-over is iets van het einde van de jaren tachtig en het begin jaren negentig, en de zeurpieten onder ons zouden kunnen zeggen dat dit genre totaal achterhaald is. Maar ja, de Red Hot Chili Peppers maken nog steeds erg succesvol platen (al is hun muziek wat toegankelijker), Living Colour is alweer een tijdje succesvol bij elkaar, er was een aantal jaren geleden een reünie van de Urban Dance Squad, doet Gotcha! het weer en 9 juni is Rage Against The Machine in Nederland voor een optreden. Hoezo is cross-over een achterhaald genre? Liquid is een band die hun debuut in 2004 uitbracht en nu met 1,21 Gigawatts een opvolger heeft met een vier tracks bevattende mini-cd oftewel een ep. De samenstelling is wel wat veranderd en met Bratt Spitt als rapper hebben ze een nieuw bandlid in hun geledingen die eerder al zijn rapkunsten vertoonde bij de Arnhemse cross-overband C/4. Met rap en crossover heb ik slechts een gedeelte van hun muziek te pakken, want verder is de muziek in de wereld van Liquid af en toe een heuse trip. Ze noemen zelf Talking Heads als een van de inspiratiebronnen en daar kan ik me prima in vinden. 1,21 Gigawatts is een prima ep, en ik hoop dat dit de opstap is naar een heel album (of moeten we weer vijf jaar wachten?). Mijn tip van de dag is wel dat Liquid op moet passen voor de valkuil dat het met name door het rappen het geheel wat te eenvormig wordt. Langzaam zakt mijn aandacht namelijk wat weg. Dat is zonde, want met inzet van bijvoorbeeld het afwisselde gitaarspel, de funky saxofoon in de prima dansbare liedjes, met als mijn favoriet “Bananas” is dit nergens voor nodig. Oh ja, nog een tip jongens, werk jullie officiële website eens bij en ga eens achter concerten aan. Liquid mag gehoord worden.


mij=New Culture / Eigen Beheer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven