The Handshake Affair

The Handshake Affair komt uit Dessau, Duitsland, en maakt verpletterende screamo/hardcore. Zanger Eric Cipowics en gitarist Philipp Kretzschmar kennen elkaar nog van school en zijn alweer vijftien jaar bevriend, terwijl drummer Rico Opitz ze eigenlijk pas echt aan het werk heeft gezet. ‘We hoorden een aantal jaar geleden dat hij een band aan het vormen was en we hebben ons simpelweg aangeboden. Sinds april 2009 is daar ook Sebastian Schutze [bassist, red.] aan toegevoegd. Hij was het missende stukje in onze puzzel zeg maar’, grapt Eric.
The Handshake Affair
De bandleden zouden graag nog eens Vans Warped Tour willen doen in Amerika, maar hebben reeds een dergelijk festival aangedaan in hun thuisland. ‘Ons grootste optreden is alweer even terug, dat was in 2008 met de Taste Of Chaos-tour. We stonden te spelen voor 3.000 mensen en het was gewoonweg ongelofelijk. Het was zeker de beste ervaring die we ooit hebben gehad als band.’ Het viertal stond meerdere keren op Taste Of Chaos met een Rise Against en The Used, maar ze deden ook een tour door Europa met Intohimo. Ze verleggen dagelijks hun grenzen.


mij=Interview: Marz667
Duitsland heeft een enorme hardcore/emocore-scene en gelukkig is er nog genoeg ruimte voor The Handshake Affair. ‘In Duitsland zijn er erg veel goede bands en zijn er talloze leuke shows te bezoeken. Het is geweldig om te zien dat zoveel jeugd bezig is met hardcore/emocore-muziek. De shows die we in ons thuisland spelen zijn verder ongeveer gelijk aan de rest in Europa. Behalve misschien in Engeland, we hebben daar regelmatig gespeeld en we worden er meer in barretjes geprogrammeerd. En de catering is daar echt vreselijk.’
Hun nummers zijn te omschrijven als lekker catchy met agressieve vocalen en dat overgoten met een dikke melodieuze en synthesizer-saus. Maar wat luistert het viertal in de toerbus? ‘We luisteren eigenlijk naar erg veel verschillende soorten muziek; van harde herrie tot klassieke muziek. Vooral ook naar veel lokale en bevriende bands. Om maar iets te noemen, momenteel luisteren we heel erg veel naar Circa Survive’, laat frontman Eric weten. Hiernaast is hun muziek vooral beïnvloed door Amerikaanse bands als Underøath, Emarosa en Life In Your Way. ‘Het is verder erg moeilijk om te oordelen over de muziekscene in Amerika, want we zijn er simpelweg nog nooit geweest, maar het zou geweldig zijn om te gaan kijken what the buzz is all about.’
De mannen brachten onlangs hun Safe & Sound-plaat uit en mochten hem eerder al presenteren op Batmanfest in Dock3, ze schijnen niks van het podium heel gelaten te hebben. Ging het uitbrengen van de release zoals verwacht? ‘We zijn tevreden met eigenlijk alles. De recensies die we hebben mogen ontvangen waren nog beter dan we konden dromen. We houden heel erg veel van de nummers en spelen ze erg graag live, maar eigenlijk zijn we allang bij een volgend hoofdstuk aangekomen. We zijn hard aan het schrijven voor nieuw materiaal, want we willen in de herfstmaanden met een full length record gaan komen!’
The Handshake Affair heeft geen speciale boodschap in hun muziek en live-shows, want ze zijn niet religieus. Wat ze willen gewoon veel plezier maken en een leuke tijd hebben met de fans. En dat is volgens mij precies de juiste houding die je moet hebben als beginnende band.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven