Mardi Gras.BB – Von Humboldt Picnic

mardi_gras.bb-von_humboldt_picnic.jpgHet doet mij wel pijn als er te gekke platen uitgebracht worden op een label, maar dat niemand ze kent. In het geval Hazelwood Music heb ik het idee dat de focus duidelijk niet op de Nederlandse markt gericht is, maar wat wil je als er een grote Duitse thuismarkt is. Zo was ik erg positief over het in 2007 verschenen The Exile Itch, maar is hun 2008-album, My Private Hadran, totaal langs mij heengegaan. Ik ben verder bang dat er lezers afhaken bij het idee dat een toffe band uit Duitsland kan komen en dan zeker als er in het geval Mardi Grass.BB ook nog een album met een Duitstalige titel uitkomt Von Humboldt Picnic. Maar dat zou jammer zijn, want ik durf wel te stellen dat dit album een geweldig feestje van stijlen is. Bovendien is de taal overwegend Engels. Mardi Gras.BB bestaat momenteel uit elf leden waarbij vooral blazers de band een extra dimensie geven. De liedjes hebben wel iets van die van Tom Waits, maar de stem van de voorman Doc Wenz is wat minder rauw. Fijn aan dit album zijn ook de samples die van Von Humboldt Picnic een avontuur maken langs de nodige stijlen als rock ‘n’ roll, tango en de wals. Of neem de psychedelische opener “Delhi Morning Raga” dat niet misstaan zou hebben op The Beatles’ Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band. Wereldplaat, en dat hoor je mij niet zo heel gauw zeggen.


mij=Hazelwood

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.