Rox – Memoirs

Rox - MemoirsSoul en dames, het klikt de laatste jaren helemaal tussen beide. Aanstichtster is uiteraard Amy Winehouse, maar er volgde een legio aan anderen die elk op hun (succesvolle) wijze de soul vertolkten. De ‘nieuwste’ dame aan het front is de nu eenentwintig jaar oude Roxanne Tataei oftewel Rox. Eind 2008 tekende ze al haar platencontract, maar pas anderhalf jaar later is er haar debuutalbum Memoirs, dat twaalf liedjes bevat. De eerste single die ervan getrokken werd was “No Going Back”, maar bij de tweede single “My Baby Left Me” is er geen ontkomen meer aan: Rox is hip. Deze singles geven een prima beeld van wat zij kan, maar behalve de uptempo-liedjes gaat het er hier en daar ook wat slower aan toe in liedjes als “Do As I Say” en “Breakfast In Bed”. Mijn wederhelft attendeerde mij op de Noisettes, en ze heeft gelijk, in die richting moet je het zoeken: soul, maar dan wel met invloeden van nu. Het idee om dit album net voor de zomer uit te brengen is trouwens ook een hele goede, want wat straalt dit album een energie uit. Memoirs kan dan tekstueel m.b.t. de gewezen liefdes niet altijd vrolijk zijn, maar als je de ellende van je afschudt en met de opgedane ervaring komt het helemaal goed.


mij=Rough Trade / Konkurrent

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven