Surfer Blood – Astro Coast

Surfer Blood - Astro CoastAstro Coast, de debuutplaat van het uit Florida afkomstige Surfer Blood, is een beetje een vreemde plaat. Zo’n plaat die ik af en toe vervloek door zijn quasi gemakzucht en bijna ongeïnteresseerde voorkomen, maar op andere momenten wel wil knuffelen om zijn fijne liedjes. Als de band met een nummer als “Floating Vibes” op de proppen komt, dan word ik erg blij. Het is dan ook een liedje dat herinneringen oproept aan Pixies en Pavement. Wat vooral komt door zijn heerlijke gitaargeluid, dat later op het album (o.a. “Anchorage”) nogmaals opvalt. Maar “Floating Vibes” heeft gelukkig wel de knappe zoon van Thurston Moore op zang en wordt bovendien opgedirkt met Beach Boys-achtige handclaps en koortjes. Dat vind ik een stuk fijner dan dan “Swim”. Die doorbraaksingle neigt me net iets te veel naar gemakkelijk scoren. Aan “Take It Easy” stoort me dan weer heel wat anders: het irritant getokkelde ritmische gitaarspel. Dat werkt me naar verloop van tijd op de zenuwen. Doe mij dan maar een ferme, maar een frisse rocker als “Fast Jabroni” met zijn dreinende synths en verstopt in de derde laag een hard beslagen kinderxylofoon. Na die song komt vervolgens het nog slependere “Slow Jabroni”, dat klinkt als een goddelijke kater na een euforische avond stappen. Zo’n kater die je doet verlangen naar eenzelfde feestje. Dat zijn toch de beste.


mij=Kanine / Konkurrent

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven