The Smell Of Incense – A Curious Miscellany

The Smell Of Incense - A Curious MiscellanyDe bands verschillen muzikaal als dag en nacht van elkaar, maar toch hebben de Noorse hippies van The Smell Of Incense wat met de Tindersticks gemeen. Van beide blijkt het allereerste singletje hun beste liedje te bevatten. A Curious Miscellany is een vergelijkbare curiosa-verzamelaar als Donkeys van de Britten en waar daar “Patchwork” schitterde is het hier de meer dan vijftien jaar oude opener ‘The Smell of Incense’. Een obscuur sixties-covertje, waar de wierookwalm inderdaad vanaf dampt. Joints en sitars in de aanslag! Lekker ploinken en dronen, maar ondertussen die oude Britse rocksfeer niet vergeten. ‘Brimful of Asha on the 45‘, zeg maar. Zwaar accent in de klagerige vocalen, aandoenlijk kneuterig gezongen. Echt de moeite waard om eens op te zoeken. Gelukkig keren de Oosterse instrumenten nog vaak terug, want ze tillen dit bandje nipt boven oefenhok-status uit. Dat geldt niet voor de vermaledijde vocaliste die helaas ook een flink aantal nummers in mag zingen. Wat een onaangename boerentrien. ‘Why did I get so high, just to fall from the sky’, kweelt ze. Gelukkig blijven de gitaarmelodieën en suizende vliegende tapijt-solo’s op niveau, maar dat mag ook best als je ze onder meer van The Incredible String Band leent. The Sweet Of Incense hebben er plezier in en deze luisteraar met hen. Het zijn net typetjes uit een Aki Kaurismäki-film, waarin ook vaak door volkomen onhippe figuren oude krakers worden gezongen. ‘I am allergic to flowers, haha hatsjoe!’ Ik zeg proost.


mij=September Gurls / Clearspot

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven