Zea – The Beginner

Zea_The-Beginner.bmpArnold de Boer, ooit voorman van Zea, tegenwoordig als eenmansband Zea zelf, zet gewoon drie tracks van zijn album als mp3 op zijn site. Gratis te downloaden. Hoewel het ietwat 2007 overkomt om mp3’s weg te geven in plaats van je muziek streaming aan te bieden via MySpace of – hoe hip – Spotify -, past het wel bij de opgejaagde ADHD-tracks van Zea. Want de flirts met gabber, het gebruik van knetterende gitaarriffs en allerhande samples en elektronica klinken net zo 2007 als 2010. Of voor mijn part 2000, het jaar dat Zea nog een band van een man of vier was en hun debuut Kowtow to an Idiot uitkwam. Waarmee maar blijkt dat Arnold de Boer een van die zeldzame muzikanten is die vanaf het begin van zijn carrière een eigen geluid gevonden heeft. Eerlijk gezegd had ik altijd het vermoeden dat sample-wizard en toetsenist Remko Muermans voor een zeer groot deel verantwoordelijk was voor de sound van Zea. Maar of Arnold de Boer was altijd al verantwoordelijk voor het geluid, of hij heeft de afgelopen twee jaar, sinds het vertrek van Remko, het gat naadloos weten te dichten. Hoe dan ook, de reizen door Afrika en het frontmanschap van The Ex laten weliswaar hun sporen na in de muziek van Zea, maar The Beginner laat horen dat Zea ook nu nog dezelfde band is die het altijd was: intelligent, energiek, passievol en soms met veel plezier gierend uit de bocht vliegend.


mij=Makkum / Clearspot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven